S’exposa el projecte EFCI al 4t Congrés del Tercer Sector

EFCI al 4CongresLes 17 dones que han participat al projecte de dones emprenedores EFCI (Escola de Facilitadors de la Creativitat i la Innovació) a Salt han estat protagonistes indirectes aquest matí al 4t Congrés del Tercer Sector.

El projecte va néixer a Sud-Amèrica i la llavor s’ha traslladat a casa nostra. A Salt ja se n’han desenvolupat dues edicions, i aquesta darrera s’ha centrat en l’emprenedoria, la potenciació dels talents i la creativitat. El caràcter intercultural de la primera edició ha canviat, i aquest any hi ha participat més dones del territori.

Els congressistes han pogut conèixer amb detall el projecte de la mà de Mar Bosch, coordinadora pedagògica. “Com li dius a una dona que té la família ‘a sobre’ que lideri una empresa? Nosaltres els diem: si amb 3 euros estàs fent meravelles a casa, si tu tens aquesta capacitat, com no la tindràs per fer-ho en una empresa?”.
EFCI al 4Congres
Volem compartir amb vosaltres algunes idees claus que s’han explicat als assistents:

–          Empoderar social i emocionalment aquestes dones –les quals han vingut derivades de serveis socials- i que, sovint, tenen autoestima baixa.

–          Es desenvolupen tallers vivencials, “no docència pura i dura”, tal i com ha explicat de manera planera Mar Bosch als congressistes. “Fan coses molt dinàmiques per treballar els valors de l’emprendre a través de l’activitat, de la innovació. Que bolquin les seves emocions a través d’objectes, d’accions”.

–          Un dels elements claus del projecte és l’apoderament emocional, per això les dones han de sentir que no estan soles.

–          Es treballen preguntes com ‘qui ets’, ‘què pots fer’. Se’ls acompanya perquè vegin les seves competències, perquè agafin el rol de lideratge.

–          El valor de l’emprendre és un valor afegit però també un handicap, perquè és un terme molt devaluat avui en dia, sobreutilitzat.

–          L’acompanyament i la formació arriba fins a l’elaboració del pla d’empresa. En pròximes edicions, es vol acompanyar les participants perquè puguin aconseguir finançament.

–          Resultats? Incorporacions al món laboral, educatiu… A més, l’estudi de viabilitat diu que 3 projectes es podran dur a terme i es podran fer realitat.

–          Les dinàmiques i vincles es veuen, fins i tot, fora de l’aula. Un exemple: un dels projectes que ha dissenyat una de les participants, una mena de menjador social alternatiu sota del nom Cuinem junts, cuinem en família, ha arrossegat a la participació les altres dones.

–          Segell inclusiu, l’Ajuntament de Salt i el Consell Comarcal han estat claus en la difusió.

–          Precisament, és clau la interrelació amb d’altres institucions: que les dones participants vagin a xerrades, que altres institucions o empreses els expliquin la seva experiència…

–           El projecte es realitza amb un format diferent a Llagostera. I també hem fet incidències a Malgrat de Mar, Tordera…

–          Crear una comunitat que, d’edició en edició, s’incorporin a la següent dinàmica com a part de l’equip formatiu. És esperit de mentoratge.

 Vols veure més imatges?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*